Veelgestelde vragen

NB: Escaperoom Weesp is niet altijd bemand, bij langskomen op eigen initiatief, zonder van tevoren te boeken, kan het zijn dat u voor een dichte deur staat. U kunt dan beter even bellen/appen of mailen om een tijdslot te reserveren.

Is de escape room eng?

De kamer van “De Toneelmeester” is niet eng, maar wel spannend en er komt veel spanning en adrenaline bij kijken. Door ons decorum, de licht- en geluidseffecten is de beleving zo realistisch mogelijk. Mocht het spel voor een speler te spannend zijn kan diegene er altijd uit. De rest mag dan doorspelen. Het team wordt in de gaten gehouden door onze host en spelers staan in contact met de host via een walkie-talkie voor hints.

Wat is een escape room?

Een escape room is een ruimte waar je opgesloten wordt en waarbij je moet ontsnappen door puzzels op te lossen en aanwijzingen moet opvolgen.

Voor de ervaren escaper: hoe moeilijk is de kamer? 

De kamer is ook absoluut uitdagend voor ervaren teams.

Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

Je moet echt minimaal een kwartier voor aanvang aanwezig zijn. Wil je nog wat drinken met je team dan is het verstandig eerder af te spreken. Maar als je langer dan 30 minuten voor aanvang van het spel aanwezig wilt zijn, kun je beter even bellen of mailen, omdat de escaperoom niet altijd bemand is. Onze escape room heeft een gezellige foyer met pooltafel en een bemande bar, ook snacks zijn te koop. Er kan worden gepind. Als je te laat bent, wordt dat afgetrokken van je speeltijd. Uiteraard kun je na afloop lekker wat drinken met je team om na te kletsen. Wie vooraf goed heeft geraden binnen hoeveel tijd jullie de room zullen ontsnappen, krijgt een gratis drankje!

Wat zijn de regels omtrent schade?

Alles in de kamer is met een reden op een bepaalde manier vastgemaakt. Het is daarom niet nodig om ergens met veel kracht aan te trekken. De onderdelen in de room zijn erg kostbaar en op maat gemaakt. Gaat iets in de kamer door jullie toedoen kapot dan verhalen wij de schade ook op jullie.

Kun je de escape room spelen als je claustrofobisch bent?

Dat kan wel, maar het is natuurlijk erg spannend om in kleine ruimtes te worden opgesloten. We hebben licht en geluidseffecten en maken ook gebruik van rook. Mensen die astma hebben kunnen hier last van hebben.

Kun je de escape room spelen als je zwanger bent? 

Ja dat kan.

Kun je de escape room spelen als je in een rolstoel zit? 

Helaas is onze escape room niet rolstoel toegankelijk. Onze foyer en het theater wel.

Is de escape room makkelijk te bereiken? 

Onze escape room ligt centraal gelegen aan de A1 en heeft eigen gratis parkeerplaatsen. Voor wie met het OV komt is het circa 10 minuten lopen vanaf station Weesp, het is uiteraard ook mogelijk om met een OV fiets te komen.

Kan ik mijn feestje vieren in de escape room? 

Dat is zeker mogelijk! Voor verjaardagen, (bedrijfs)uitjes en andere feesten hebben wij diverse mogelijkheden. Van koffie/thee arrangement tot aan de combinatie met een theatershow en/of diner voor grote gezelschappen. Wij kunnen een feest verzorgen rondom het escapen voor gezelschappen van 3 tot 60 mensen. U kunt bijvoorbeeld uw feest vieren in de theaterzaal/foyer en om het uur wordt er een groep van zes feestgangers opgesloten in de room. Dit zorgt voor hilarische gesprekken na afloop omdat iedereen een andere beleving heeft. Zie de pagina ‘(Bedrijfs)uitje’ voor de combinaties die mogelijk zijn voor grotere gezelschappen.